— Brussel kiest

Brussels Parlement

'Rapport Brusselse regering is niet zo slecht'

De Brusselse regering krijgt een 59 op 100 van de journalisten van BRUZZ, Le Soir en De Standaard. "We zijn streng in onze beoordeling", zegt BRUZZ-redactiechef en politiek analist Steven Van Garsse in de radiostudio, "maar dit is niet zo slecht in vergelijking met andere rapporten."

In de radiostudio van BRUZZ legt Steven Van Garsse uit hoe de zeventien journalisten van BRUZZ, Le Soir en De Standaard te werk zijn gegaan bij het opstellen van het rapport van de Brusselse regering. "Daarvoor ga je niet over een nacht ijs, je bereidt dat goed voor. Alle betrokken redacteurs hebben bekeken wat de ministers en staatssecretarissen bereikt hebben, wat hun visie is en hoe ze gecommuniceerd hebben."

Het gemiddelde van die individuele scores is hoe de Brusselse regering 59 op 100 kreeg. "Dat wil zeggen dat de Brusselse regering behoorlijk bestuurd heeft", klinkt het. En dat terwijl onder meer het schandaal rond Samusocial, de afbrokkelende tunnels en de aanslagen het werk van de regering deze legislatuur niet gemakkelijker hebben gemaakt.

Toch is er nog heel wat ruimte voor verbetering. "Van de dingen die ze beloofd hebben, heeft deze regering net iets te weinig gedaan", zegt Van Garsse. "Het ontbrak deze regering aan ambitie en moed om verder te gaan, om met een visionair project te werken."

Bij de Nederlandstalige leden van de regering scoorde staatssecretaris van onder meer Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) het slechtst (49/100). "We hebben gekeken naar hoe ze binnen deze ploeg zaken heeft doorgeduwd", aldus Van Garsse.

Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) heeft het dan weer goed gedaan met een 74/100. "Het taxiplan was wat minder, maar hij scoorde zo goed omwille van zijn sterke visie op wat de stad moet zijn. Ook zijn communicatie is uitstekend."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?