Voetbalclub RWDM heeft met 1-3 gewonnen bij Waterloo. Meer dan duizend Molenbeekse fans zagen RWDM in Waterloo eerst op achterstand komen in een barslechte eerste helft. Met een betere tweede helft zette RWDM die situatie ook weer recht. Volgende zondag komt Doornik op bezoek in het Machtensstadion. Bij winst, en als Molenbeek zijn beter doelpuntensaldo tegenover tweede Rebecq behoudt, is RWDM kampioen.

Het was money time voor de Brusselaars: na de nederlaag van Rebecq op de vorige speeldag stond RWDM plots opnieuw aan de leiding. Een zes op zes in de laatste twee wedstrijden volstond in principe voor de titel, tenzij Rebecq in een van zijn laatste duels een monsterscore zou laten optekenen. De eerste horde voor RWDM lag in Waterloo, en het duel werd quasi een thuismatch: het amateuristisch ogende Stade du Jolibois kleurde rood-zwart-wit: 1.200 bezoekende fans tegenover amper 150 fans van de thuisploeg.

RWDM liet het dit seizoen al vaker afweten tijdens cruciale duels, en gaf ook nu in de beginfase niet thuis. De bezoekers begonnen met veel stress aan de wedstrijd. Waterloo kwam al snel piepen aan het doel van Santos Pravos, en kwam niet veel later ook op voorsprong: Poto Mees profiteerde van mistasten in de verdediging.

Nadien beet een te overhaast RWDM de tanden stuk op een stug Waterloo. Al kwam RWDM wel twee keer dicht bij de gelijkmaker: Ngangue miste van dichtbij naast, Daal faalde oog in oog met doelman Malbrancke. Aan de overkant moest Santos Pravos uitpakken met een knappe parade om de 2-0 te voorkomen.

Drie verdedigers
Na de rust koos RWDM-trainer Brncic voluit voor de aanval: Brouckaert schoof een rij naar voren om zijn vertrouwde plek op het middenveld terug in te nemen. Daardoor speelde RWDM met slechts drie in plaats van vier verdedigers. En de tactiek loonde snel: Bruylandts trapte mooi overhoeks binnen. RWDM rook bloed, en na een rode kaart voor Voets (tweede keer geel) hapte Waterloo pas echt naar adem. Twintig minuten voor tijd trapte Surdu een knappe pas van Cissé enig mooi binnen: 1-2, en het stadion ontplofte.

Nadien bleef RWDM heer en meester, al bleef het bibberen omdat de vele kansen op 1-3 vakkundig de nek werden omgewrongen. In de blessuretijd was het dan toch raak: de ingevallen Lutula besliste de partij.

Het klassement blijft razend spannend: RWDM en Rebecq hebben beiden evenveel punten, maar RWDM heeft een betere doelpuntensaldo (+37, Rebecq +32). Francs Borains volgt op één punt. Volgend weekend speelt Rebecq thuis tegen Ganshoren, moet Francs Borains naar Manage en ontvangt RWDM Doornik. De Brusselaars moeten winnen van Doornik en hopen dat Rebecq niet met zes doelpunten verschil méér wint van Ganshoren dan RWDM van Doornik om de titel te verzilveren.

Het kan zomaar zijn dat #RWDM en #RSCA volgende zondag tegelijkertijd kampioen worden. Dat de cafés in Brussel maar genoeg vaten voorzien.

— Alain Meskens (@AlainMeskens) April 23, 2017

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.