Sans-papiers betogen in voetgangerszone

Enkele tientallen mensen zonder papieren hebben donderdagmiddag geprotesteerd aan het administratief centrum van de Stad Brussel, in de voetgangerszone. Het protest verliep incidentloos. De sans-papiers eisen dat de gemeenteraad van de Stad Brussel een motie voor de regularisatie van mensen zonder papieren goedkeurt.

Het is niet de eerste betoging van de sans-papiers sinds de corona-uitbraak. Onder het motto "tegen het virus, regulariseer nu" betogen de sans-papiers al enkele weken op verschillende plaatsen in het Gewest.

Zo protesteerden de mensen zonder papieren eerder voor het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node, in Molenbeek, voor de hoofdzetels van politieke partijen en voor het kabinet van federaal minister Maggie De Block.

"Wij worden vergeten in de strijd tegen het coronavirus", klinkt het bij de sans-papiers. Die eisen dat de verschillende Brusselse gemeenten moties aannemen voor de regularisatie van sans-papiers. Dat gebeurde al in onder meer Molenbeek.

De betogers wijzen onder meer naar Portugal, dat mensen zonder papieren tijdelijk regulariseert om hen toegang te geven tot de gezondheidszorg tijdens de coronapandemie. De mensen zonder papieren worden in hun protest gesteund door de christelijke vakbond, die ook een werking heeft voor sans-papiers die werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?