Viersterrenhotel in voetgangerszone sluit de deuren

Updated: 19-11-2019 - 12:51

Sinds 15 november is Hotel Catalonia Grand Place aan de Anspachlaan gesloten. De eigenaar van het gebouw, een grote investeringsfirma, heeft het huurcontract stopgezet. Catalonia Hotels zoekt nu een nieuwe locatie in Brussel.

Hotelgroep Catalonia heeft overal in de wereld hotels. In de Brusselse voetgangerszone was er Hotel Catalonia Grand Place, een viersterrenhotel aan de Anspachlaan. Maar sinds 15 november is het hotel gesloten. De deuren en ramen zijn zelfs dichtgetimmerd.

De hotelgroep Catalonia heeft nog een tweede hotel in Brussel, in Sint-Gillis. Hun directeur, Marc Musquira, legt uit dat het huurcontract van het pand in de Anspachlaan onverwacht is stopgezet. "In augustus hebben ze laten weten dat zij het hotel zelf willen uitbaten, dus moesten wij onze activiteiten stopzetten", zegt hij aan BRUZZ. De eigenaar zou nu verbouwingen uitvoeren om in juni 2020 een eigen hotel te kunnen openen.

Niet failliet

Volgens de directie heeft de sluiting geen financiële reden. "Na de aanslagen waren er moeilijke jaren, maar de voorbije twee jaar verliepen de zaken goed", zegt Musquira. De Spaanse hoofdzetel van de hotelketen is momenteel op zoek naar een nieuw pand in de buurt, maar zou nog niets gevonden hebben.

Het hotel aan de Anspachlaan telde 54 kamers en kon 85 gasten ontvangen. Van de vijftien medewerkers is nu een meerderheid aan het werk in de vestiging in Sint-Gillis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?