Wij zijn Molenbeek: Aboubakr Bensaihi toont gemeente na de aanslagen

BRUZZ vroeg Aboubakr Bensaihi (20), hoofdrolspeler in ‘Black’, een korte documentaire te maken over de impact van de aanslagen van 22 maart op zijn gemeente Molenbeek. Hij begint met z'n verhaal bij Aziza van de Wijkacademie in Molenbeek. Nadien gaat hij onder meer ook langs bij basisschool De Windroos, de school die werd ontruimd bij de arrestatie van Salah Abdeslam. Bensaihi praat met uiteenlopende karakters in Molenbeek. Moeders, vaders, leerkrachten, jongeren, kunstenaars en de burgemeester.

Bovenstaand filmpje geeft je alvast een voorproefje.

Docu 'Wij zijn Molenbeek':

  • Online op BRUZZ.be vanaf woensdag
  • Woensdag 22 maart vanaf 18u op tv
  • Zondag 26 maart vanaf 18.30u op tv

 

Bekijk ook de speciale thema-uitzending van BRUZZ 24 rond '1 jaar na de aanslagen' op woensdag 22 maart vanaf 18u op BRUZZ op tv. Vanaf 7.30u zijn de herdenkingsplechtigheden in Zaventem en Maalbeek live te volgen op tv en online.

 

Een jaar later

Op 22 maart liggen de aanslagen op de luchthaven en in metrostation Maalbeek een jaar achter ons. Hoe is de stad ondertussen veranderd? Wat maken de nabestaanden door? En wat zijn de sleutels om uit de huidige crisis te raken? Het zijn maar enkele vragen waarop we in ons dossier "Een jaar later" een antwoord proberen te geven.  Lees hier het volledige overzicht van hoe BRUZZ de aanslagen herdenkt.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?