— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Verstraete: 'MR voert fake news-campagne over onbestaande vleestaks'

Bekijk ook de afspeellijst: Brussel Kiest: de kandidaten

In een campagnefilmpje beschuldigt MR Ecolo ervan een vleestaks te willen invoeren. "Klopt helemaal niet", reageert Arnaud Verstraete, tweede op de lijst van Groen voor het Brussels Parlement. "De MR maakt mensen bang voor noodzakelijke veranderingen."

logo Brussel Kiest 2019

Een relletje tussen de liberalen en de groenen in Franstalig België vond zijn weg naar de radiostudio van BRUZZ tijdens het verkiezingsprogramma Brussel Kiest. Om het milieu beter te beschermen, wil Ecolo een vleestaks invoeren, zo zei een Waalse MR-kandidate in een campagnefilmpje. Alleen is een vleestaks nergens te bespeuren in de verkiezingsprogramma's van Ecolo (en Groen).

"Het klopt niet dat wij een vleestaks willen invoeren", bevestigde Arnaud Verstraete, Groen-kandidaat voor het Brussels Parlement. "Ik betreur dat men dit soort campagnes voert. MR en N-VA voeren fake news campagnes. Ze maken mensen bang voor noodzakelijke veranderingen, waarvoor een breed draagvlak bestaat."

Het campagnefilmpje van MR over de vleestaks.

'Prijzen verhogen'

In de naam van MR reageerde Viviane Teitelbaum, voorlaatste op de lijst voor het Brussels Parlement, op de zaak. "Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maar milieubescherming en problemen in de landbouwsector moeten aangepakt worden. Vlees eten is een probleem voor de luchtvervuiling, maar we moeten de burger zelf laten kiezen."

Toch willen de groenen vlees duurder maken, zei de MR-kandidate, alhoewel ze toegaf dat het verhaal over een vleestaks niet klopt. "In de commissie Leefmilieu hebben de groenen altijd gezegd dat we minder vlees moeten eten", aldus Teitelbaum. "Hoe kan je mensen minder vlees laten eten? Door de prijzen te verhogen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?