The best of Couleur Café 2017

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 03/07/2017

Zo'n 60.000 mensen vonden de weg naar de nieuwe locatie van Couleur Café op de Heizel. Dat zijn er een pak meer dan vorig jaar. De locatie in het Ossegempark was een schot in de roos.

Het cijfer werd zondagavond door de organisatoren bekendgemaakt. Het festival verliep volgens die organisatie ook zonder noemenswaardige incidenten.

Vorig jaar - het jaar van de aanslagen - was de opkomst met 52.000 mensen heel wat kleiner. Tegelijk slaagt het festival er niet in om de editie van 2015 te evenaren. Toen kwamen er ruim 68.000 mensen naar Thurn & Taxis. In 2013 telden de organisatoren zelfs ruim 80.000 festivalgangers.

De locatie in het Ossegempark werd door wie wel kwam erg gesmaakt. Het groen herinnerde bij momenten wat aan de intieme sfeer van het veel kleinere Cactusfestival in Brugge. 

"Het publiek tekende present voor deze nieuwe editie en het lijkt er blij mee", zegt Irène Rossi, woordvoerster van het festival. "Zelfs het weer was ons goedgezind want het regende voor de concerten en niet tijdens."

Op het programma stonden onder meer Orishas, Emir Kusturica and the No Smoking Orchestra, Baloji, Alpha Blondy, Kery James, Damian Marley, The Roots, Lamomali en Birdy Nam Nam.

Voor deze 28ste editie ging het festival terug naar zijn roots. Het focuste opnieuw meer op "black" music, reggae, soul, hiphop, Latino, elektronische en wereldmuziek. De organisatie deed ook een deel van de ticketprijs af.

Couleur Café 2017

Op 30/6, 1/7 en 2/7 nam Couleur Café voor het eerst zijn intrek op de nieuwe locatie aan het Atomium. BRUZZ was er bij met sfeerverslagen, foto's, interviews en sloot iedere avond we af met een overzicht van de beste momenten van de dag.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?