Tweetalige lerarenopleiding in Brussel van start

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 04/10/2017

In Brussel is vandaag het tandemproject van de tweetalige lerarenopleiding van het lager onderwijs van start gegaan. Een 90-tal Franstalige en Nederlandstalige studenten hebben elkaar voor het eerst ontmoet en met elkaar kennis gemaakt via diverse activiteiten. Bedoeling is dat ze allemaal een betere kennis opdoen van de andere taal.

Vanaf dit schooljaar werken de lerarenopleidingen Lager Onderwijs van de Erasmushogeschool Brussel (EHB) en de Haute-Ecole Francisco Ferrer (HEFF) samen om tweetaligheid in hun opleiding te stimuleren.-

De eerstejaarsstudenten komen via taalimmersie meer in aanraking met het Nederlands bij HEFF en met het Frans bij EHB."In Brussel hebben we nood aan leraren aan Nederlandstalige kant die het Frans beter machtig zijn en aan Franstalige kant die beter Nederlands spreken", zegt Frank Noten van EHB.

"Veel studenten zijn nog onzeker of hebben niet genoeg zelfvertrouwen om de andere taal te spreken. Met dit project hopen we die problemen uit de wereld te helpen." De Brusselse minister van Financiën Guy Vanhengel (VLD), die de politieke bezieler is van het project, kwam de studenten woensdag een hart onder de riem steken.

Meertaligheid

Brussel is officieel een tweetalige stad, maar als internationale hoofdstad worden er nog honderden andere talen gesproken. BRUZZ volgt voor je op hoe inwoners en instanties daarmee omgaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?