De arbeider die bij een instorting op een werf op de Elsensesteenweg bedolven raakte onder het puin is overleden. Dat bevestigt het Brussels arbeidsauditoraat. Het gaat om een man van 33. De veiligheidsperimeter tussen de Elsensesteenweg en de Stassartstraat is ondertussen opgeheven.

Het ongeval gebeurde rond twee uur deze middag. Bij afbraakwerken langs het vroegere gebouw van de Quick op de Elsensesteenweg kwamen betonblokken van het plafond van de derde verdieping naar beneden. Eén arbeider raakte daarbij bedolven onder het puin en overleed. Zijn collega die ook op de werf aanwezig was is ongedeerd, aldus een collega die op een andere nabijgelegen werf aan het werk was.

De hulpdiensten probeerden de arbeider nog van onder het puin te halen en zetten daarbij ook snuffelhonden in maar tevergeefs. Het Brussels arbeidsauditoraat is ter plaatse geweest om het overlijden van de man vast te stellen.

De oorzaak van de instorting is nog niet duidelijk. Het onderzoek daarnaar zal zeker nog enkele weken in beslag nemen, aldus het auditoraat.

De instorting van het plafond kon gevoeld worden tot in de nabijgelegen Cinéma Vendôme, die toen ook geëvacueerd is. Ook bij de MIVB was er hinder door het incident. De halte Matonge werd niet bediend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni