Maingain: 'Ik wil een andere aanpak dan Benoît Lutgen'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 14/07/2017

Olivier Maingain (DéFI) vindt dat de Brusselse regering gewoon voort kan blijven regeren met de PS. "De regering werkt, ze heeft een programma en het is in het belang van de Brusselaars", aldus Maingain. Toch spreekt DéFI maandag op het partijbureau over verdere onderhandelingen met de MR en CDH.

In Brussel is de partij van Maingain nodig om aan een nieuwe meerderheid te komen, maar Maingain laat het liever bij het oude. 

"Ik heb vandaag geen problemen met de Brusselse meerderheid", zei Maingain in 'Matin première' op de RTBF. "De regering werkt, ze heeft een programma en het is in het belang van de Brusselaars. CDH is dan ook slecht geplaatst om er de stekker uit te trekken."

Volgens Maingain beperken de problemen met de PS zich enkel tot de Waalse regering. Maingain ziet dan ook geen redenen om in de Brusselse regering met de PS te breken.

Ook de Samusocial-affaire in Brussel heeft geen invloed op de Brusselse regering. "Dat is een schandaal in de Stad Brussel", merkt Maingain op. "En ik zie dat de MR daar met de PS in een coalitie zit en daar geen probleem mee heeft."

Gesprekken met MR en CDH sluit Maingain echter niet. "Op het partijbureau zullen we maandag spreken over onderhandelingen. Ik heb dat nooit uitgesloten, maar ik was het niet eens met de aanpak van CDH-voorzitter Lutgen", zegt hij in een interview met Le Soir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.