Permanente schoonmaakploeg voor premetro Beurs

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 15/09/2016

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) wil de renovatiewerken aan het premetrostation Beurs nog dit jaar beginnen voorbereiden. In de tussentijd komen er vanaf deze week permanente kuisploegen om het verloederde station proper te houden. “Het imago van het metrostation zal op korte termijn veranderen”, belooft Smet in het debatprogramma De Kenners, vanavond om 18.30 uur te zien op BRUZZ.

Gevraagd naar de erbarmelijke situatie van het verloederde premetrostation Beurs, waar drugsverslaafden onderdak hebben gevonden en reizigers afgeschrikt worden door de pertinente urinegeur en het rondslingerende zwerfvuil, maakt minister Smet zich sterk dat hij de situatie snel zal aanpakken.

“We hebben de afgelopen maanden enorm veel geld geïnvesteerd in het proper houden van het premetrostation. Tot 10 uur per dag wordt er in vier of vijf shiften gekuist, maar we hebben gemerkt dat een kwartier na de doorkomst van die kuisploegen alles er opnieuw vuil bij ligt.” Daarom schakelt Smet vanaf deze week een permanente kuisploeg in. Die zal tijdens de openingsuren van het premetrostation constant aanwezig zijn.

Sneller met de werken beginnen
“We gaan ook de ruimte verkleinen waar mensen kunnen blijven rondhangen”, aldus Smet. En de geplande renovatiewerken, die begin 2017 van start zullen gaan, worden nog dit jaar voorbereid.

“Zo willen we het imago van het metrostation op korte termijn veranderen. Er zullen geen mensen meer blijven rondhangen. Het station zal enkel voor gebruikers van het openbaar vervoer dienen en zal er veel properder bij liggen”, belooft Smet.

De werken zouden tegen 2019 moeten afgerond zijn, liet de minister eerder al optekenen. In de plannen is ruimte voor winkels, liften en fietsenstallingen voorzien. Er moet ook een infopunt voor toeristen komen van visit.brussels.

Burgemeester Yvan Mayeur toont zich tevreden over de maatregelen. De Stad Brussel wil op regelmatige basis politieagenten laten patrouilleren in het station.

cover metro beurs vuil BRUZZ1532
© Bart Dewaele

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?