Sinds de start van het Samusocial-schandaal, hebben al zo’n honderd donateurs hun maandelijkse gift aan de daklozenorganisatie stopgezet. Samusocial richt zich woensdag in een brief tot haar schenkers.

“Een honderdtal mensen die maandelijks een betaling deden, hebben zich teruggetrokken,” zegt Marie-Anne Robberecht, woordvoerster van Samusocial, aan BRUZZ. “Voor juni betekent dat een misgelopen som van zo’n 2.000 euro.”

Niet meteen een heel groot bedrag, maar volgens Robberecht een verlies dat wel onmiddellijk een impact heeft op de werking van het medisch centrum in Laken. “Dat centrum, waar 38 bedden staan, wordt exclusief gefinancierd met giften,” zegt Robberecht. Daklozen die medische verzorging nodig hebben, worden er tijdelijk opgevangen.

In totaal rekent Samusocial per maand op zo’n 31.000 euro aan giften, verstrekt door zo’n 3.000 donateurs. “Als het aantal donateurs verder afneemt, wordt dit al snel problematisch voor onze werking.”

Brief aan donateurs
Om het tij te keren, stuurt Samusocial vandaag een brief uit naar zijn schenkers, waarin wordt uitgelegd wat er gebeurd is. “Daarin staat dat ook wij, als medewerkers van Samusocial, teleurgesteld zijn, en dat we ons vanaf nu weer volop focussen op het operationele.”

Medewerkers van Samusocial worden op het terrein ook nog steeds erg aangesproken op het schandaal, aldus Robberecht nog.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Samusocial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni