Olivier Van Roy is de Beste Leraar van Brussel

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 22/02/2017

Olivier Van Roy is de Beste Leraar van Brussel van 2016. Dat is zonet bekend gemaakt op een evenement op de campus van de VUB. "Eigenlijk zijn alle leerkrachten in Brussel de winnaar, want die geven allemaal dagelijks het beste van zichzelf die zijn niet bang om in Brussel les te geven", zegt Van Roy bij de prijsuitreiking. Van Roy ging naar huis met een stadsfiets.

De verkiezing van Beste Leraar wordt georganiseerd om het imago van leraar op te waarderen, in het bijzonder in de grootstedelijke en meertalige context. De wedstrijd wordt georganiseerd door de VUB, de Erasmushogeschool Brussel, de VUB,CVO COOVI, de Universistaire Associatie Brussel en BRUZZ.

Winnaar Olivier Van Roy geeft les in basisschool Kameleon in Haren. Hij kreeg de voorbije weken de meeste stemmen achter zijn naam, bij de stemming op deze website. "Ik vond het heel mooi om genomineerd te worden door de papa van één van mijn leerlingen. Ik vond het al fantastisch om bij de beste drie te eindigen, deze prijs is te veel eer", zegt Van Roy.

Caroline Pauwels, rector van de VUB, nam bij de uitreiking ook het woord en noemde het beroep van leerkracht het nobelste beroep ooit. Ze benadrukte de uitdaging waar leerkrachten vandaag voor staan. “Een leerkracht geeft kracht en doet kinderen en jongeren stralen."

Diploma
Naast de verkiezing, was er dinsdagavond ook ruimte voor een diploma-uitreiking. 250 leerlingen van de lerarenopleiding aan de VUB, de Erasmushogeschool en CVO COOVI kregen hun diploma. De leerkrachten in spé werden bovendien aangemoedigd om in Brussel les te geven, door kennis te maken met de drie laureaten van de wedstrijd Beste Leraar van Brussel.

LUISTER. Kersvers winnaar Olivier Van Roy was donderdagochtend te gast bij Bram in de radiostudio.

 

Hieronder kan je het filmpje waarin Olivier Van Roy zich aan het publiek voorstelt nog eens opnieuw bekijken:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?