Al 7000 Brusselaars registreerden hun fiets op My Bike Brussels

GC
17/09/2019

Nog te vaak worden fietsers in Brussel onaangenaam verrast omdat hun voorwiel, zadel of zelfs volledige fiets wordt gestolen. Daarom is het heel belangrijk om je fiets via de website van My Bike Brussels te registreren, een soort online fietspaspoort met QR code. BRUZZ Radio nodigdt Michaël de Borman uit en vroegen hem zijn ultieme tips om nietsvermoedende fietsdieven te slim af te zijn.

Met deze drie simpele tips kan je ervoor zorgen dat je fiets niet gestolen wordt: "Probeer je fiets altijd met twee sloten te sluiten, eentje aan het kader en eentje dat de fiets bevestigt aan een paal.

"Maar ook binnen wordt de fiets vaak gestolen en daarom is het belangrijk dat je jouw fiets ook in je huis altijd goed vastmaakt. Tot slot is het ook belangrijk om altijd je fiets te zetten tussen andere fietsen en op een plek waar de sociale controle groot is: "Waar dus veel volk zit".

Fietsdiefstal altijd aangeven

Als je fiets toch gestolen wordt dan is het volgens Michäel heel belangrijk dat je altijd aangifte doet: "De politie doet intussen heel wat extra inspanning, zij hebben zelf ook een brede database van gestolen fietsen". Je aangifte kan tegenwoordig zelfs perfect online gedaan worden via de website van de politie.

Omdat voorkomen natuurlijk nog altijd beter is dan genezen is het belangrijk om je net als 7000 andere Brusselaars te registeren via: https://mybike.brussels/.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ radio , BRUZZ 24 , Mobiliteit , mybikebrussels , fietsdiefstal , Week van de Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni