Brusselse overheidsadministratie loopt spaak: 'Gebrek aan communicatie'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

Huurpremies die niet uitbetaald worden, gebrek aan communicatie en een personeelstekort. Er loopt veel mis bij de Brusselse overheidsadministraties. Collega Kris Hendrickx schreef er een analyse over in het nieuwe BRUZZ-magazine en komt over zijn bevindingen vertellen in onze radiostudio.

Om te beginnen is er dus een groot personeelstekort in de Brusselse instellingen. Uit een audit bij Brussel Mobiliteit uit 2017 bleek bijvoorbeeld dat er nood is aan wel 100 extra personeelsleden. “Er zijn veel technische profielen nodig en die zijn moeilijk te vinden,” legt Hendrickx uit. “Maar het probleem is ook dat Talent.brussels, de cel die bevoegd is voor aanwervingen, zelf met een personeelstekort kampt.”

Een van de gevolgen van de decentralisatie en het autonomer worden van de instellingen is dat communicatie moeilijker verloopt. “Dat is niet alleen formeel aan de top zo, maar ook informeel, tussen collega’s,” volgens Hendrickx, “want ze mogen niet eens meer op elkaars verdieping komen.” Er circuleren dan ook ideeën om opnieuw meer te centraliseren.

De volledige analyse kan je lezen in het nieuwe BRUZZ-magazine en op bruzz.be.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?