BRUZZ-journalist Godfried Roelant blikt terug op het Brusselse sportweekend

© BRUZZ
07/02/2022

Er waren weer heel wat Brusselse sportprestaties dit weekend en BRUZZ-collega Godfried Roelant bespreekt ze allemaal in onze radiostudio. Eerst aan bod is de gouden medaille van Brusselaar Toma Nikiforov op het Grand Slam-judotoernooi in Parijs. "Het is een boom van een vent met een absolute winnaarsmentaliteit." En ook Brusselaar Sami Chouchi behaalde er een podiumplaats in zijn eigen gewichtsklasse. Hij ging naar huis met een bronzen medaille.

Ook voetbalclub RSC Anderlecht mag zichzelf nog eens een winnaar noemen. Zij speelden dit weekend 4-1 tegen Eupen. "En het was van moeten", zegt Godfried, "zeker na de blamage van 2-2 in de bekercompetitie." Het was ook een belangrijke match met de play-offs in het vooruitzicht: "Als ze deze lijn doortrekken is er nog kans op de beker en misschien zelfs de titel."

En met een vlotte 0-2 tegen Antwerp zet Union Saint-Gilloise zijn topseizoen verder. Daarmee vergroot de ploeg haar voorsprong op de eerste plaats nog maar eens. "Lang was het spelen voor behoud, maar als je zo veel voorstaat moet je toch durven zeggen dat je kans maakt op de titel." Met de transfer van Deniz Undav zal volgend seizoen er toch wat anders uitzien voor Union. "Ik denk niet dat ze zo een seizoen nog snel zullen herhalen," denkt Godfried.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni