Marc Noppen: 'Grote meerderheid ernstig zieken niet gevaccineerd'

© BRUZZ
28/10/2021

In het UZ Brussel is negentig procent van de coronapatiënten op intensieve zorg niet gevaccineerd, in de gewone corona-afdeling gaat het om twee derde van de patiënten. Dat zei directeur van het UZ Brussel Marc Noppen in het BRUZZ-radioprogramma Uptown. Hij verwacht dat het aantal hospitalisaties zal toenemen. "Maar op dit moment is de toestand houdbaar."

Het aantal coronapatiënten in het UZ Brussel is de afgelopen weken traag toegenomen en schommelt rond 25 tot 30 patiënten. "We zagen een lineaire toename, geen exponentiële zoals we vroeger gekend hebben", aldus de directeur van het ziekenhuis.

Wel verwacht hij dat het aantal patiënten de komende weken zal toenemen, de vierde golf komt er. "Wiskundigen voorspellen een toename van het aantal hospitalisaties, volgend op het stijgende aantal infecties. Statistisch genomen gaan er altijd een aantal in het ziekenhuis belanden."

Op dit moment zijn het vooral niet-gevaccineerden die in het UZ Brussel belanden. Op intensieve zorg gaat het zelfs om negentig procent van de patiënten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie