podcast

Voetbalclub Union organiseert benefietavond voor Brusselse kinderziekenhuizen

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

De Union Foundation van voetbalclub Union Saint-Gilloise zal op dinsdag 10 december geld inzamelen om speelgoed te kopen voor kinderpatiënten van het UZ in Jette en het Irisziekenhuis in Elsene. De avond gaat door in Maison du Peuple op het Sint-Gillisvoorplein. "Je kan er eten, er zal een tombola zijn én de spelers zullen aanwezig zijn", zegt Alain Eliasy, de coördinator van de sociale werking van de club.

"Sinds Tony Bloom de club overgenomen heeft, willen ze ook op sociaal vlak een impact hebben in Brussel. Vooral in Sint-Gillis en Vorst", begint Alain Eliasy van de Union Foundation.

"Daarom hebben ze dus een sociale werking uit de grond gestampt. Geregeld stuurt de voorzitter van de raad van bestuur (Alex Muzio, red.) mij tips met hoe ze het in Engeland aanpakken."

Gevangenisbezoek

De Foundation richt zich vooral op de minderbedeelden in de lokale samenleving. "We betalen nu bijvoorbeeld een voetbalcoach die training geeft aan senioren", legt Eliasy uit. "Er is sinds kort ook 'Younited-team' van Union, daarin spelen daklozen en ex-drugsverslaafden mee."

De sociale werking van de voetbalclub uit Sint-Gillis bracht ook al enkele keren een bezoek aan de gevangenis van Vorst, met een coach en spelers van de a-kern.

Foundation Night

Op 10 december is er de eerste Foundation Night om geld in te zamelen voor de kinderafdeling van het UZ in Jette en het Iris-ziekenhuis in Elsene. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met vzw STISA, tickets kosten 16 euro en zijn hier te verkrijgen.

Beluister het gesprek met Alain Eliasy in de podcast (Vanaf 22:00).

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?