De Kenners

Greenpeace: 'Brusselse regering mag meer op haar strepen staan'

Bekijk ook de afspeellijst: De Kenners

Brussel is volgens een Europese mobiliteitsstudie van het Duitse Wuppertal Instituut de slechte leerling van de klas op het vlak van duurzame mobiliteit. Dat zegt Greenpeace dat de studie bestelde. In ons gewest gebeuren nog té veel verplaatsingen met de wagen, is het fietsklimaat eerder vijandig en kan het openbaar vervoer, ondanks de inspanningen, nog stukken beter.

Waarom scoort een stad als Parijs beter dan Brussel op het vlak van het aantal autoverplaatsingen ? En hoe komt het toch dat Kopenhagen vandaag dé fietsstad bij uitstek is ? Kan de Brusselse regering meer doen in het debat over bedrijfswagens ? Joeri Thijs, campagneleider bij Greenpeace geeft tekst en uitleg.

Mobiliteit in Brussel

Moet de auto uit het Brussels stadsbeeld verdwijnen? Wijkt het algemeen belang voor het lokale belang bij wegwerkzaamheden? En heeft de stad nood aan meer openbaar vervoer 's nachts? tvbrussel gaat naar aanleiding van de verkiezingen in op Mobiliteit in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?