Broederlijk Delen serveert Oegandese 'posho'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 13 februari 2018

Met een pop-uprestaurant wil Broederlijk Delen mondiale honger onder de aandacht brengen. De organisatie serveerde dinsdagnamiddag posho op het Sint-Katelijneplein, een populair Oegandees gerecht op basis van bonen en maniok. De organisatie trok daarvoor de bekende chef Quyên Truong Thi aan, die zelf armoede en honger heeft gekend.

In de naam van ‘help honger de wereld uit’ opende Broederlijk Delen op dinsdagnamiddag uitzonderlijk een pop-uprestaurant op het Sint-Katelijneplein. De van oorsprong Vietnamese chef Quyên Truong Thi (Little Asia) serveerde er het typisch Oegandese gerecht ‘posho’, bereid op houtkoolvuurtjes.

Posho is een gerecht op basis van maniok en bonen. Het vult snel de maag, maar is eigenlijk weinig voedzaam.

Met de actie 'help honger de wereld uit' wil Broederlijk Delen mondiale honger aankaarten. Landen als Oeganda zijn vruchtbaar en produceren veel voedsel, maar een kwart van de lokale boeren kampt niettemin met ondervoeding.

Geen culinair hoogstandje

Dat een Vietnamese chef een Oegandees gerecht maakt benadrukt volgens Broederlijk Delen het mondiale karakter van hun actie.

"Daarnaast heeft Quyên ook zelf honger en armoede gekend," zegt Karel Ceule van Broederlijk Delen aan BRUZZ.

“De simpliciteit van de posho was confronterend,” zegt Ceule nog. “Een culinair hoogstandje is het niet. Het contrast met de andere restaurants op het Sint-Katelijneplein, waar lekker en divers eten geserveerd wordt, was groot.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?