Voorzitter RWDM na ontslag trainer: 'Chapeau dat hij drie jaar is kunnen blijven'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 20 augustus 2019

Amper twee weken voor het begin van het nieuwe seizoen moet RWDM op zoek naar een nieuwe coach. Voorzitter Thierry Dailly legt in BRUZZ24 uit waarom trainer Drazen Brncic de ploeg moest verlaten.

Drazen Brncic stond sinds november 2016 aan het roer van de Molenbeekse club. De Kroatische trainer bezorgde RWDM twee titels op rij, in de derde en tweede amateurklasse, maar eindigde in zijn derde seizoen pas op de achtste plaats. De succestrainer betaalt nu het gelag voor de bekeruitschakeling van afgelopen zaterdag tegen Dessel.

Volgens voorzitter Thierry Dailly was het ontslag geen plotse beslissing van het bestuur, maar een gevolg van het desastreuze seizoenseinde van vorig jaar. Toen behaalde de ploeg een 1 op 15, waardoor RWDM alsnog naast de eindronde greep in de eerste amateurklasse. Dailly geeft aan dat hij Brncic een goede, ambitieuze trainer vindt, maar volgens hem is het tijd voor een nieuwe wind binnen de club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?