Vorsten dompelen zich onder in 'volksbad' op Brusselse Grote Markt

© BRUZZ - Belga
20/06/2023

Het Belgische en Nederlandse koningspaar hebben dinsdagnamiddag de tijd genomen om contact te zoeken met de toeschouwers, die op de Grote Markt waren bijeengekomen. Een kwartier lang lieten de koningen Willem-Alexander en Filip en de koninginnen Máxima en Mathilde zich onderdompelen in een 'volksbad'.

Naar aanleiding van het Nederlandse staatsbezoek aan ons land, heeft de Brusselse burgemeester Philippe Close dinsdag de beide koningsparen ontvangen in het Brusselse stadhuis. De koningsparen verschenen ook op het balkon van het statige gebouw op de Brusselse Grote Markt.

Een paar honderd mensen woonden het evenement op de Grote Markt bij. Een deel van hen was in het oranje uitgedost. Het publiek bestond verder uit een bont allegaartje van liefhebbers van het koningshuis, jongeren, schoolkinderen, nieuwsgierigen en buitenlandse toeristen die toevallig aanwezig waren.

Selfie

Vooral de naam van de Nederlandse koningin Máxima werd massaal door de scholieren gescandeerd. De vorsten namen ook uitgebreid de tijd om de bevolking te groeten. Er werden handjes geschud, korte gesprekken aangegaan en de Nederlandse koning Willem-Alexander nam ook een selfie met een groep aanwezige jongeren.

Na afloop van het volksbad werd koers gezet richting Laken, waar dinsdagavond nog het staatsbanket zal plaatsvinden. Tijdens het verdere verloop van het staatsbezoek zijn nog twee andere 'volksbaden' gepland: woensdag rond 15.30 uur aan het Institut Saint-André in Charleroi en donderdag rond 11.30 uur op de Grote Markt in Antwerpen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni