Zwangere Guy over zijn nieuwe plaat: 'Dit moest van mijn hart'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 20 november 2018

Zwangere Guy kwam in Downtown zijn nieuwste single 'Gorik Pt 1' voorstellen. Zowel in de single als in onze studio was hij heel openhartig over zijn moeilijke jeugd. "Ik heb de eerste zinnen van dit lied anderhalf jaar geleden geschreven en heb het dan even moeten aan de kant leggen. Het was te heavy."

Op zijn nieuwe track rekent Gorik af met zijn verleden. Vlijmscherp en brutaal hard heeft hij het over de problemen met zijn tweede stiefvader en het verwaterde contact met zijn eigen moeder. "Dit moest van m'n hart." zegt hij in onze radiostudio. "Schrijven is een soort therapie voor mij."

Het nummer heeft een hele tijd aan de kant gelegen, maar nu brengt de Brusselse rapper het nummer toch uit. "Toen ik merkte welke gevoelens het los bracht, dacht ik: als ik dit voel, kan het misschien wel zijn dat iemand anders dit ook zo beleeft."

Plaat als een goed pateeke

Op 1 maart verschijnt zijn nieuwste plaat. "Alles is afgeschreven, we zijn nu nog op een andere planeet om de muziek af te werken. Het wordt zoals een goed patteeken. Een goeie bodem met veel serieuze shit en het eerste deel gaat veel over vroeger."

Beluister hieronder het volledige interview.

Op 29 maart speelt Zwangere Guy in de AB. Info en tickets vind je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?