eindejaar 2021

Karen Verbiest (Marriott Hotel): ‘Sinds corona boeken steeds meer mensen last minute’

© BRUZZ
21/12/2021

Het voorbije jaar heeft radiopresentator Gunnar heel wat interessante gasten over de vloer gehad in zijn studio. Zo heeft hij onder andere caféuitbaters, leerkrachten en festivalorganisatoren geïnterviewd. Stuk voor stuk mensen die een bewogen 2021 achter de rug hebben. Deze week nodigt Gunnar elke dag één van hen uit om samen terug te blikken op het afgelopen jaar. Vandaag spreekt hij met Karen Verbiest, general manager van het Marriott Hotel.

Karen en Gunnar ontmoetten elkaar in februari dit jaar, in de presidentiële suite van Marriott Hotel naar aanleiding van de valentijnsactie die het hotel organiseerde. Voor het eindejaarsinterview is die suite opnieuw de plaats van afspraak. “Na maanden van kommer en kwel was het eens iets anders,” blikt Karen Verbiest terug op dat interview.

Dat de toeristische sector een moeilijke periode meemaakt, is duidelijk. Voor Marriott Hotel is dat niet anders. “Voor corona hadden we een bezetting van meer dan negentig procent. Bijna elke dag waren we volgeboekt, alle 221 kamers volzet. Daar zitten we ver af,” zegt de hotelmanager. “In februari hadden we nog steeds een heel lage bezetting, met slechts enkele kamers per nacht. Voor een hotel met meer dan tweehonderd kamers was dat toch schrijnend.”

Tussen oktober en november was er een bezetting van meer dan vijftig procent. Maar wat de kerstvakantie brengt is nog niet zeker. Karen Verbiest merkt dat mensen op een andere manier hotels boeken. “We zien dat mensen naar Brussel komen. De stad loopt goed vol, maar het zijn veelal dagjestoeristen die ’s avonds terug naar huis gaan. Wat we sinds corona zien – dat is een nieuw fenomeen – is dat mensen steeds meer last minute boeken. Dat maakt het heel moeilijk om te plannen.”

Dit was 2021

In 2021 schreeuwden veel mensen om aandacht, in online calls maar vooral ook in onze stad. In een reeks eindejaarsinterviews laten we die mensen aan het woord die minder gehoord werden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni