In de Rogierstraat in Schaarbeek zijn dinsdagochtend verschillende brandweerwagens uitgerukt voor een kelderbrand in een gebouw van drie verdiepingen. Een persoon werd geëvacueerd. Er zijn geen gewonden.

Dinsdagochtend omstreeks 6.45 uur ging de Brusselse brandweer ter plaatse voor een kelderbrand in een huis van drie verdiepingen met een handelszaak op het gelijkvloers in de Rogierstraat.

Er was zware rookontwikkeling. Een bewoner werd geëvacueerd van de eerste verdieping met een autoladder. Deze persoon werd ter plaatse onderzocht en verzorgd, een hospitalisatie was niet nodig.

Op de bovenste verdiepingen was niemand. Twee aanwezige honden hadden besloten om te gaan lopen en werden later teruggevonden door de politie van de zone Brussel Noord, die een veiligheidsperimeter had ingesteld. De brandweer plaatste nog een smoke-stopper om de rookverspreiding naar de verdiepingen te beperken.

De oorzaak is accidenteel van aard. De kelder en handelszaak zijn nu buiten gebruik. Na ventilatie en een controle op CO werden de verdiepingen weer vrijgegeven.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni