Dinsdagmiddag is de nieuwe Ringtrambus voorgesteld. De trambus is een alternatief op de toekomstige ringtram, die de Heizel via Vilvoorde met de luchthaven moet verbinden. Het actiecomité Openbaar Vervoer Nu doet de nieuwe trambus af als een 'dure opsmukoperatie' en vreest dat daardoor de plannen voor het Brabantnet, dat een betere verbinding tussen Brussel en Vlaanderen moet garanderen, in de koelkast gaan.

De Trambus zou volgens het comité tot 20 procent minder reizigers lokken dan een gewone tram. "Daardoor is het veel te duur voor wat het is", klinkt het.

De trambus rijdt ook nog niet overal in eigen bedding, waardoor die vast kan komen te zitten in het verkeer. Ook het comfort zou niet hetzelfde zijn als op een echte tram. Eerder noemden actiecomités de trambus al 'een veredelde bus'.

"Als we moeten wachten op de tramverbinding, moeten we nog vijf jaar wachten", reageert Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "En dat kunnen wij ons niet permitteren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Brussel, Jette, Mobiliteit, ringtrambus, Ringtrambus-tracé, ringtramtracé, ringtram, Brabantnet, Ben Weyts, openbaar vervoer nu, actiecomite, luchthaventram, sneltram

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie