Brussel Helpt

Katrien is vrijwilliger bij de Babytheek: 'Perfecte formule voor duurzame levensstijl'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 24 november 2020

De Babytheek draait mede dankzij een team van zes vrijwilligers, zoals Katrien. Zij helpt al 2,5 jaar in de Babytheek in Elsene, van sinds ze zelf pas bevallen was van haar dochtertje Mona. "Het is een fijne manier om andere ouders te leren kennen."

"Als jonge ouder komt er heel veel op je af, je moet er een weg in vinden om te weten welke spullen je nodig hebt en welke niet", vertelt Katrien aan BRUZZ. "Het helpt als je er met andere ouders over kan praten."

Zelf is Katrien vrijwilliger geworden sinds haar zwangerschapsverlof 2,5 jaar geleden. Ze nam haar dochtertje Ramona toen mee naar de Babytheek. "Ik vond het zeker handig om een draagdoek bij de Babytheek uit te lenen", zegt ze. "Het is zoiets intiems, dus is het fijn om het juiste model enkele weken te kunnen testen vooraleer je er zelf één koopt."

Katrien noemt de Babytheek "de perfecte formule voor een duurzame levensstijl". Met het geld dat Brussel Helpt dit jaar voor de Babytheek Brussel inzamelt, willen zij en haar collega's andere Babytheken in Brussel openen. "Er is nu een vzw opgericht om dat uit te werken", zegt ze.

Behalve geld is de Babytheek ook blij met nieuwe vrijwilligers om hun team te versterken.

Brussel Helpt

Ook jij kan nog geld doneren aan Babytheek Brussel en zo helpen om meer Babytheken in heel Brussel te lanceren. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?