Brusselaar Kathleen gaat te voet door elke straat van Brussel

© BRUZZ
25/04/2023

Kathleen Peters uit Sint-Joost-ten-Node heeft het plan om elke straat van Brussel te bewandelen. De reden? Ze wilde een sportieve uitdaging aangaan én Brussel beter leren kennen.

Kathleen woont ondertussen al tien jaar in Brussel. "Ik beschouw mezelf als Brusselkenner, maar ik weet niet of dat volledig terecht is. Ik wil me graag kunnen onderscheiden van andere Brusselkenners."

Volgens de Brusselse telt de hoofdstad ongeveer 5000 straten. Ondertussen heeft ze al een stukje van Sint-Joost bewandeld. Na een week wandelde ze ongeveer 30 à 40 kilometer. "Ik ben elke dag vijf kilometer met de hond gaan wandelen, ongeveer een uurtje."

Genieten

Het feit dat Kathleen veel zal moeten wandelen, haalt het plezier er niet af. "Ik kijk altijd super veel rond, naar de gebouwen bijvoorbeeld. Ik neem foto’s van dingen die ik zie en zaakjes waar ik graag eens naartoe wil. Ik hou die nu bij, zodat ik er effectief iets mee kan gaan doen."

"Ik vind het zalig om veel te wandelen", gaat Kathleen verder. "Misschien heb ik de mooiste dingen al gezien, maar nu ga ik wel álles zien." Het afval zal er blijven, maar dat stoort Kathleen niet. Ze voelt zich ook altijd veilig. "Ik ga ook niet midden in de nacht wandelingen maken", zegt ze. Wat de infrastructuur betreft, geeft ze toe dat wel vaak zal moeten zigzaggen, omdat er steeds veel straten open liggen.

Strava

Kathleen houdt haar wandelingen bij via een kaartje op Strava. Kathleen hoopt het komende jaar een paar heel grote wandelingen te kunnen maken, van 30 tot 50 kilometer per dag. "Ik hoop dat ik toch elke gemeente voor een groot stuk gedaan zal hebben. Het is een sportieve uitdaging. Ik zal moeten zien wat het geeft."

Blijf op de hoogte van het avontuur van Kathleen Peters door haar te volgen op Strava of op All Trails.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni