Vastgoedontwikkelaar en -investeerder Nextensa heeft dinsdag de plannen voorgesteld voor de laatste fase van de heropwaardering van de Thurn & Taxis site in Brussel. Zo moeten er met 'Lake Side' 800 nieuwe woningen komen, net als nieuwe winkels, kantoren en horecazaken en moet het park wat groter worden. 'We willen hier binnen enkele jaren een nieuwe woonwijk realiseren.'

Thurn & Taxis gaat met het project 'Lake Side' zijn laatste ontwikkelingsfase in. Nextensa heeft daarvoor recent de vergunning aangevraagd. Het gaat om de ontwikkeling van zo'n 140.000 vierkante meter, goed voor circa 800 nieuwe woningen. BRUZZ sprak met bewoners uit de wijk en vroeg projectontwikkelaar Peter De Durpel naar zijn plannen.

Maar in afwachting van die plannen verwelkomt Thurn & Taxis morgen alvast de beste padelspelers en -speelsters ter wereld voor de tweede editie van de Brussels Padel Open. Woensdag vinden daar de eerste wedstrijden van de hoofdtabel plaats en zondag wordt de finale gespeeld. De winnaar van de Brussels Padel Open wint een bronzen racket van 22 kilo, ter waarde van 25.000 euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni