Ahooga: 'We zoeken alternatieve onderdelen om onze fietsen op tijd klaar te krijgen'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 26 januari 2021

Corona doet fietsen, dat bleek al vaker het laatste jaar. Maar de productie kan niet meer overal volgen. In sommige fietsenwinkels duurt het al tot een jaar om een speciale fiets of onderdeel te bestellen. De Brusselse fietsenbouwer Ahooga krijgt het nog voor mekaar in acht weken. "Goed nieuws: bij ons moet je niet wachten tot 2022"

Dat zeggen Ahooga-oprichter Phil Lefrancq en operation manager Nico Cossyns dinsdag in Whatzzup. "Het neemt vooral veel tijd in beslag om bepaalde componenten te bestellen. Dus zoeken we naar andere remsystemen en versnellingssystemen, om zo de wachttijden op peil te houden", aldus Cossyns.

Volgens enkele getuigenissen op de website van Sporza lopen de wachttijden in sommige kleine fietsenwinkels al op tot een jaar.

"Het kan lang duren omdat heel wat zaken in heel de wereld geproduceerd worden", zegt Cossyns. "Als er containers blijven staan in China, kunnen de wachttijden oplopen." Bij Ahooga is dat dus nog niet het geval. "Enkele modellen kan je nog binnen een week bestellen. Voor de meeste fietsen lopen de levertermijnen tussen de zes en tien weken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?