Fremault: 'Ik speel geen politieke spelletjes met geluidsnormen'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 27 februari 2018

Het Brussels Gewest haalt het dossier van de geluidsnormen van vliegtuigen weer uit de koelkast. Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault wil dat de vliegroutes boven Brussel zo snel mogelijk worden aangepast. En dat op straffe van een dwangsom. Vlaams mobiliteitsminister Weyts vindt dat Fremault met deze demarche electoraal voordeel wil halen.

"Als dit een politiek spel zou zijn, zou ik geen studie in mijn bezit hebben die bewijst dat de geluidshinder schadelijk is voor de Brusselaar", zegt Fremault. De minister stuurde vandaag een studie van de ULB naar federaal mobiliteitsminister Bellot. Maar die heeft naar eigen zeggen nog niets ontvangen.

De studie toont de schadelijke gevolgen van de geluidshinder door vliegtuigen aan. Vooral langs de kanaalroute worden de geluidsnormen door 75% van de vliegtuigen overtreden, tussen 6 en 7 uur 's ochtends.

Fremault eist nu dat een aantal vluchtroutes buiten Brussel verplaatst wordt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?