Ook Weyts wil mondmaskerplicht voor kinderen afschaffen bij versoepelingen

© BRUZZ
08/02/2022

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil dat er eerst aan kinderen wordt gedacht wanneer er versoepelingen van het coronabeleid worden doorgevoerd. Nu de cijfers gunstig evolueren zal het Overlegcomité vrijdag hoogstwaarschijnlijk een reeks versoepelingen goedkeuren.

Wanneer er versoepelingen worden doorgevoerd is minder essentieel, zegt Ben Weyts (N-VA). “Veel belangrijker zijn de prioriteiten die je stelt. Ik denk dat we kinderen eerst moeten stellen.”

“Het is niet omdat je de verplichting schrapt, dat kinderen, leerkrachten en anderen niet meer naar school mogen komen met een mondmasker. Ik veronderstel dat velen dat nog zullen blijven doen, en dat is goed ook. Maar het betekent wel dat we afscheid nemen van het verplichtend karakter,” aldus de minister.

Ook Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zei maandag dat het volgende Overlegcomité de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf zes jaar opnieuw moet afschaffen. Het Overlegcomité schakelt mogelijk naar code oranje van de coronabarometer, maar de beslissing over mondmaskers moet apart genomen worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie