Bianca Debaets (CD&V) in A La Carte: 'Brussel heeft dringend een stadshervorming nodig'

© BRUZZ
18/05/2023
Updated: 18/05/2023 18.31u

Bianca Debaets (CD&V) wil de Brusselse 19 gemeenten na de verkiezingen van 2024 contractueel verplichten tot meer efficiënt bestuur en samenwerking met het Brussels Gewest. Zoniet dreigt ze ermee de geldkraan dicht te draaien. "Wij hebben in Brussel dringend een stadshervorming nodig."

Debaets is zowel Brussels parlementslid als gemeenteraadslid in de stad Brussel. In 'A La Carte' verwijt zij de groenen en de socialisten - ook aan Nederlandstalige kant - "hun struisvogelpolitiek" bij het schrijnende drugsprobleem in sommige wijken. Terloops geeft ze de Vlaamse liberalen nog een veeg uit de pan omdat zij volgens Debaets "de ogen blijven sluiten voor de niet-naleving van de taalwetten in de hoofdstad." Toch herkent ze bij vele Brusselaars een groeiend respect voor het Nederlands.

Debaets is vooral bezorgd over de "massale uittocht" van de welgestelde middenklasse en de gevolgen voor de sociale cohesie en de financiële armslag van het Brussels gewest. Ze betreurt de "toegenomen hardheid" in de politiek ten koste van de hoffelijkheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , À la carte , Politiek , Bianca Debaets , Brusselse gemeenten , contractualiseren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni