Podcast

Susanne Müller-Hübsch (Groen) in A La Carte: 'Anderlecht loopt tien jaar achter'

© BRUZZ
20/04/2023
Updated: 20/04/2023 19.32u

"Anderlecht loopt inzake mobiliteit minstens tien jaar achter." Dat zegt schepen Susanne Müller-Hübsch (Groen) in A La Carte. Haar poging om in Kuregem een nieuw circulatieplan in te voeren heeft ze in september 2022 onder druk van straatprotest en van coalitiepartner de PS moeten opbergen.

Dat betekent niet dat alles intussen stilligt. "Wij zijn voor het eerst in Anderlecht bezig met de camera's te installeren, tussen de Wayezstraat en het metrostation Sint-Guido. Zo zijn we Brussel toch stukje bij beetje aan het veranderen."

Over het protest in september, met een woelige gemeenteraad en persoonlijke aanvallen aan haar adres, zegt ze nog dat het van dezelfde kleine groep activisten uitgaat, die op dat moment ook het verzet tegen nieuwe circulatieplannen in Molenbeek en Schaarbeek heeft georganiseerd. Toch geeft ze toe dat ze fouten heeft gemaakt door het circulatieplan te snel te willen invoeren en dat ook de communicatie beter had gekund.

Susanne Müller-Hübsch is afkomstig van het Duitse Dresden en was elf jaar toen ze de Muur van Berlijn heeft zien vallen. "Ik ben een grote voorstander van vrijheid en ben niet bang van verandering," zegt ze daarover.

Kijk vanavond om 18.30 uur naar de volledige uitzending van A La Carte.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie