Tim Burton's Labyrinth in Thurn & Taxis: 'Ieder universum schept een nieuwe emotie'

Frank Hoornaert
© BRUZZ
19/10/2023

In Thurn & Taxis kan je verdwalen in een fantastisch labyrint dat je door het creatieve brein en de carrière van filmmaker Tim Burton voert. Het is een reis doorheen 15 universums en minstens evenveel emoties.

"Burton is een warhoofd," zegt de Spaanse expomaker Álvaro Molina, "waaruit creaturen tevoorschijn komen die zowel maf als macaber zijn. Ik denk aan misvormde monsters en onhandige, maar altijd tedere freaks. Vreemd mooi, nu eens gekweld en boosaardig, dan weer non-comformistische sprookjesfiguren. Maar altijd met het soort humor dat past bij Halloween."

Er zijn alles samen meer dan 150 originele werken van Burton te zien, waaronder schetsen en schilderijen, maar ook grootschalige installaties die de bezoeker midden in zijn excentrieke universums doen belanden.

Vanaf de eerste zaal moet je kiezen tussen twee of meer deuren, wat elk bezoek net dat tikkeltje anders maakt. "Het pad dat een bezoeker volgt, is altijd anders omdat het een labyrint is," legt Molina uit. "Je bent vrij om deuren en kamers te kiezen die je wilt. Zo beleeft elke bezoeker een unieke ervaring".

Het is een goed bewaard geheim hoeveel kamers er uiteindelijk zijn in de tentoonstelling. Maar volgens Molina hoef je je hoe dan ook geen zorgen te maken - je zult de personages uit je favoriete film niet missen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Brussel, Expo, Alvaro Molina, Tim Burton, Thurn & Taxis, Labyrinth

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni