Brussels Expo in crisis na uitstel Batibouw: 'Steun is onvoldoende'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 2 december 2021

Het Autosalon, de Landbouwbeurs en zelfs Batibouw in februari zijn uitgesteld. Brussels Expo zit met de handen in het haar. "Vandaag zijn de regels zo dat die laatste beurs had mogen doorgaan. Na intensief overleg hebben we beslist dat het beter is om geen risico's te nemen."

Batibouw is daarom nu al verplaatst naar half mei. Frédéric François, ceo van FISA, dat handelsbeurzen organiseert: "De overheid zegt: 'Jullie kunnen een beroep doen op technische werkloosheid', en dat klopt, maar we hebben nu alweer een heel jaar gewerkt om het Vakantiesalon en Batibouw voor te bereiden. We hebben dus gewerkt aan 120 procent en kunnen dus geen gebruik maken van die gunstmaatregel."

"We hebben alle kosten gemaakt op vlak van personeel, op vlak van techniek, voor een deel ook op vlak van communicatiecampagnes. Als straks de beurs niet doorgaat, is dat allemaal verloren geld."

De beurzen zelf kunnen voorlopig nog rekenen op hoopvolle aandeelhouders om het hoofd boven water te houden. Voor Brussels Expo is dat anders. De organisatie heeft enorme verliezen geleden door onder andere de leegstaande gebouwen. De gevraagde steun komt er niet of is onvoldoende, zegt David Boon, directeur van Brussels Expo.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?