Koning Filip heeft donderdag een bezoek gebracht aan de site Recyclart in Sint-Jans-Molenbeek. Hij maakte er kennis met het kunstencentrum en diens sociale projecten en schoof er aan tafel in het veganistische restaurant.

De rondleiding van de koning begon aan een boksring in het midden van de concertzaal van Recyclart. Donderdagavond organiseert het Brussels Young Wrestling Style een worstelkampioenschap met voornamelijk vrouwelijke atleten én met muziek.

Maakatelier

Naast een artistieke programmatie biedt Recyclart ook ruimte aan sociale maakateliers. Op de site worden een veertigtal mensen tewerkgesteld, waarvan de helft in een werkervaringstraject.

Koning Filip ging zo ook langs in het hout- en metaalatelier van Recyclart Fabrik. Daar maken ze meubilair op maat door onder meer materiaal te recycleren. Op dit moment wordt gewerkt aan een project voor de NMBS.

Veganistische lunch

Afsluiten deed de koning met een lunch in het restaurant van Recyclart, waar enkel veganistisch wordt gekookt. Hij schoof er aan tafel met de directie, ploegverantwoordelijken en arbeiders.

Ook in het restaurant wordt gewerkt met mensen in een tewerkstellingstraject, zowel in de keuken als achter de bar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni