5 jaar BRUZZ

Short City: Ligt er een gezonken schip op de bodem van het kanaal?

Luana Difficile
© BRUZZ
22/04/2021

Niet alleen BRUZZ is deze week jarig, maar ook Big City! Al vijf jaar lang beantwoorden we jullie vragen over de stad. Ondertussen hebben we al meer dan 200 mysteries opgelost of uitgeklaard. Maar wat is er gebeurd met de ingestuurde vragen die onbeantwoord bleven? In deze verjaardagsweek doken we nog eens in de 2.000 ingestuurde vragen en kozen er vijf die het net niet haalden.

Elke dag beantwoorden we zo'n vraag, in het kort. Zo wordt Big City voor de gelegenheid even ‘Short City’!

"Ligt er een gezonken schip op de bodem van het kanaal?"

Als je op Google Maps in satelliet-modus inzoomt op het Vergotedok, net voor de UP-site aan Thurn en Taxis, dan lijkt het inderdaad net alsof er een schip op de bodem ligt. Maar dat is dus niet het geval.

De verklaring is simpel. Op het moment dat Google de luchtfoto’s nam, voer er net een schip voorbij. Indien je wat verder kijkt op de foto, zie je het schip duidelijk liggen aan de Rederskaai.

Maar ook zijn schim werd dus voor de eeuwigheid vastgelegd en zal nog wel vaker voor een vragende blik zorgen wanneer iemand op Google Maps inzoomt op deze plek.

5 jaar BRUZZ

Op 20 april 2021 blaast BRUZZ vijf kaarsjes uit. Op deze mooie verjaardag blikken we terug én vooruit op alle BRUZZ-kanalen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni