22/03

Cruyff Court in Molenbeek opent met een minuut stilte

© BRUZZ - Belga
22/03/2018
Ook in:
en nl

Twee jaar na de aanslagen in België is het Cruyff Court in Molenbeek officieel geopend met een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers. Het voltallige Molenbeekse schepencollege, vice-premier Didier Reynders en Nederlands minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok woonden de openingsceremonie bij.

Na de minuut stilte kon het Cruyff Court eindelijk gebruikt worden waarvoor het dient, om te voetballen. De Brusselse freestyle voetballer Soufiane 'Bencok' El Marnissi kwam als eerste de show stelen met zijn kunstjes. Na het officiële doorknippen van het lint volgde een echte derby der lage landen tussen België en Nederland.

De aanslagen van 22 maart 2016 en het overlijden van Johan Cruyff twee dagen later zette Brusselaar Unico van Kooten ertoe aan om samen Amsterdammer Ahmed Larouz het platform PlayandPeace op te richten.

Twee jaar later en na een succesvolle growfunding campagne ligt er nu een Cruyff Court in hartje Molenbeek, het tweede in België na dat in Mechelen.

Via specifieke opgeleide coaches en volgens de 14 regels van de Nederlandse voetballegende Johan Cruyff krijgen de kinderen sociale ondersteuning en worden ze gemotiveerd om zelf actief bij te dragen aan de samenleving.

De eerste twee coaches worden Imane Elm en Doranthina Likaj, twee voetbalsters van de RWDM Girls. Hun opleiding in Nederland wordt gesteund door de Nederlandse ambassade.

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Aanslagen Brussel 2016 , Johan Cruyff Court , Molenbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni