Herbekijk BRUZZ 24 over de twintigste verjaardag van het Huis van het Nederlands

© BRUZZ
23/11/2023

Al sinds 2003 begeleidt het Huis van het Nederlands jaarlijks duizenden Brusselaars om Nederlands te leren. Dat wordt vandaag gevierd met een een spookhuis, speeddate-sessie en stille disco. “Nederlands opent deuren en daar raken Brusselaars meer en meer van overtuigd.”

Een taal leren is soms worstelen, maar werpt ook wel zijn vruchten af. Dat weet Keyla (35), een vaste klant in het Huis van het Nederlands, maar al te goed. "Ik kwam hier om de taal te leren voor een sollicitatiegesprek en uiteindelijk ging ik met de job naar huis", vertelt ze aan BRUZZ. "Dat is waarom deze plek zo belangrijk is: eender wie kan hier op zijn gemak komen oefenen."

En dat doen ook steeds meer mensen volgens directeur Patrick Mangelinckx. "Na twintig jaar Huis van het Nederlands werden reeds 200.000 cursisten vooruitgeholpen in het leren van de taal."

De Lijn

Wie binnenkort in Brussel een bus van De Lijn wil nemen ziet zich geconfronteerd met heel wat veranderingen. Vanaf 6 januari 2023 treedt het nieuwe vervoersplan van De Lijn in werking.

Heel wat lijnen veranderen dan hun traject en frequentie. Daarnaast wordt ook een nieuwe naamgeving geïntroduceerd. In Brussel herken je de nieuwe lijnen naar Vlaanderen voortaan door de letter R voor het cijfer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Samenleving , huis van het nederlands , De Lijn

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni