Muzikant Ad Cominotto speelt elke avond balkonconcert voor zorgverleners

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 26 maart 2020

Muzikant Ad Cominotto brengt met zijn accordeon elke avond een ode aan de mensen in de zorgsector die strijden tegen het coronavirus. De buren van de Belfortstraat applaudisseren mee met de muziek. "Mensen komen buiten op de straat staan, ver genoeg van elkaar. Ze genieten ervan," zegt Mathilde Cominotto, de dochter van Ad.

In de Belfortstraat, een straat in de Squareswijk, klinkt het dagelijkse applaus voor de helden van de zorg extra luid én extra muzikaal. Muzikant Ad Cominotto zorgt er voor muzikale ondersteuning met zijn accordeon. Het is al een traditie sinds 18 maart.

Cominotto is een bekende naam in de muziekwereld. De Brusselaar met Italiaanse roots was lid van de band van Arno, maar hij maakte ook muziek met en voor verschillende artiesten als Bart Peeters, Noordkaap en X!nk.

"Mijn papa wil op deze manier iedereen die strijd tegen het coronavirus eren", licht dochter Mathilde toe. "Mijn broer heeft een aantal dagen met de trompet meegespeeld, maar als student industrieel ingenieur van de VUB helpt hij nu mee om beademingstoestellen te maken."

Maar Ad Cominotto krijgt gelukkig ook geregeld steun van zijn buren via zang én muziek, want een overbuur haalt geregeld zijn cello boven om mee muziek te spelen.

AD_COMINOTTO_BRUZZ
Ad Cominotto in de radiostudio van BRUZZ in 2016.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?