Gemeenschapscentrum experimenteert met schapen: 'Zij brengen mensen samen'

KVDP
© BRUZZ
26/09/2019

Een ruime maand lang heeft GC Kontakt zes schapen te gast gehad. De schapen maakten deel uit van een proefproject waarmee het gemeenschapscentrum de buurt wil samenbrengen. "Schapen zijn heel zachte dieren en gek genoeg brengen ze mensen samen."

Sinds eind augustus verbleven zes schapen op een terrein naast het Meertalig Atheneum van Sint-Pieters-Woluwe, vlakbij GC Kontakt. Dat gemeenschapscentrum haalde de schapen naar Woluwe voor een proefproject.

"We zijn het schapenproject begonnen vanuit het verlangen om een aantal participatieve projecten op te zetten", zegt projectcoördinator Ewout D'Hoore. "We brengen een klein stukje platteland naar de stad en zien dan wel wat er gebeurt. Als je dan gaat wandelen met de schapen, breng je mensen met elkaar in contact en kan je verschillende buurten verbinden."

Impact op mobiliteit

D'Hoore - normaal gezien een theatermaker, maar voor de gelegenheid ook een schapenherder - ging minstens drie keer per week op stap met de kleine kudde. "We kregen reacties van scholen die heel graag een pedagogisch project willen beginnen met de schapen, maar ook een rusthuis was geïnteresseerd. Schapen zijn zachte dieren en gek genoeg brengen ze mensen samen", lacht D'Hoore.

Ook op vlak van mobiliteit hebben de schapen impact. "Wanneer we met de schapen op straat wandelen, moeten auto's wel trager rijden. Je zou denken dat de meeste autobestuurders zouden beginnen schreeuwen, maar de reacties waren altijd positief."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Pieters-Woluwe , Samenleving , schapen , GC Kontakt , sociale cohesie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni