Dino World, een eerste sprankeltje hoop voor Brussels Expo

© Belga - BRUZZ
04/02/2021

De tentoonstelling Dino World neemt vanaf zaterdag haar intrek in Paleis 2 op de Heizel, onder strikte voorwaarden. Na negen maanden zonder activiteiten is dit voor Brussels Expo het evenement dat weer wat hoop geeft, aldus CEO Denis Delforge.

"Het was een groot risico om deze tentoonstelling te organiseren", geeft initiatiefnemer Manu Braff toe. "De besprekingen zijn al sinds vorige zomer aan de gang. Bij het uitwerken van het evenement was het belangrijk om met alle maatregelen rekening te houden." Zo wordt reserveren verplicht, en mogen er per halfuur maar zestig bezoekers binnen.

Ondanks de beperkingen is de organisator tevreden dat hij het publiek opnieuw een evenement kan aanbieden over een thema dat altijd boeiend blijft. "Het wordt de tiende van zijn soort in België, en toch blijft het altijd een succes. Vooral bij gezinnen is het populair, omdat het thema flirt met de grens tussen wetenschap en fantasie", klinkt het. Voorlopig blijft de tentoonstelling tot 18 april op de Heizel. Reserveren kan via de website van Brussels Expo.

Hoop

Voor Brussels Expo is Dino World de eerste hoop op een duurzaam herstel. "Onze activiteiten zijn negen maanden lang volledig stopgezet, en we zijn 50 miljoen euro aan omzet verloren", legt Delforge uit. "Er was geen afvloeiingsplan omdat we een tijdje konden compenseren en massaal een beroep konden doen op tijdelijke werkloosheid, maar de tijd dringt voor het personeel."

Delforge hoopt dat Brussels Expo tegen september of oktober opnieuw grote evenementen kan organiseren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni