Schepen Anaïs Maes (One.Brussels-Vooruit): 'Wij gaan de voetgangerszone verder vertakken'

© BRUZZ
07/09/2023
Updated: 08/09/2023 08.42u

De voetgangerszone heeft in het stadscentrum een beweging in gang gezet die nu doorgaat naar de Katelijnewijk, de Oude Graanmarkt en de Adolphe Maxlaan. "De stad heeft een andere smoel gekregen en dat proces wil ik graag verderzetten." Dat zegt kersvers schepen van de stad Brussel Anaïs Maes (One.Brussels-Vooruit) in ons vernieuwde praatprogramma 'Melina'.

Toch waarschuwt Maes er ook voor om van het centrum geen steriele toeristenzone te maken. Zij volgt sinds begin deze week Ans Persoons (One.Brussels-Vooruit) op in het Brusselse schepencollege. Persoons is eerder Brussels staatssceretaris geworden nadat Pascal Smet (One.Brussels-Vooruit) op 18 juni uit de Brusselse regering is gestapt. Maes is in de stad bevoegd voor Stedenbouw, Openbare Ruimte en Nederlandstalig onderwijs.

Tot vorig schooljaar was Maes nog lerares aan het Koninklijk Atheneum van Etterbeek. Daar heeft ze aan den lijve ondervonden hoe zwaar de administratieve 'planlast' op het beroep van leraar kan wegen. "Daar wil ik als schepen van Onderwijs alvast werk van maken."

Over de problemen in het Zuidstation pleit Maes voor een tweesporenbeleid, dat zowel inzet op veiligheid als zorg. Daarmee zit ze op dezelfde lijn als het Brusselse stadsbestuur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni