Broers Cabeke nemen afscheid van RWDM: ‘Hadden zelfs de kleedkamers willen kuisen’

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 9 april 2020

RWDM-spelers Anthony en Geoffrey Cabeke trekken de deur van het Machtensstadion achter zich dicht. Ze ruilen de club in waar ze groot werden en titels wonnen voor voetbalplezier met vrienden bij tweedeprovincialer Asse-Zellik. "Molenbeek is onze thuis en voor altijd de club van ons hart."

Anthony en Geoffrey Cabeke stroomden van de jeugdopleiding van RWDM door naar de eerste ploeg, toen nog FC Brussels.

Wanneer RWDM vijf jaar geleden herbegint op amateurniveau, keren eerst Anthony en nadien ook Geoffrey terug naar de club van hun hart. Met succes, want Anthony Cabeke werd nog twee keer kampioen (in derde en tweede amateurklasse) en Geoffrey was ook vaste waarde in de ploeg toen RWDM de titel in tweede amateur pakte in 2018.

Thierry Dailly, voorzitter voetbalclub RWDM inzet 2

“Daarvoor waren we teruggekeerd naar Molenbeek”, begint Anthony. “Samen kampioen spelen bij de club waar het voetbal voor ons begon, dat was de droom.”

Van grasmat naar tribune

De tweelingbroers beleven dus een mooi tweede deel van hun voetbalcarrière in hun Machtensstadion. Ook voor de supporters zijn ‘de Cabeke’s’ de verpersoonlijking van RWDM. “We zijn thuis in Molenbeek, het is de club van ons hart en dat is voor altijd”, zegt Geoffrey.

Van de grasmat naar de tribune van het Machtensstadion, want de broers gaan voetballen in tweede provinciale bij Asse-Zellik. Van eerste amateur naar tweede provinciale, dat is een serieuze stap terug van maar liefst vier niveau’s. “We waren dit seizoen al enkele keren gaan kijken naar de club, want onze vrienden spelen er. We hadden wel nog aanbiedingen van andere clubs op hoger niveau, maar we gaan vol voor ons plezier en samen voetballen met onze vrienden”, legt Anthony uit.

Niets dan goede herinneringen aan RWDM voor Geoffrey en Anthony, maar toch slaan de broers de deur dicht in Molenbeek met een wrang gevoel.

Kleedkamers kuisen

“Het enige wat we jammer vinden, is dat niemand van RWDM ons contacteerde om te vragen of we weg wilden of zelfs wilden blijven. Daarom hebben we zelf het initiatief genomen om te vertrekken bij de club”, aldus Anthony. “Eigenlijk hadden we zelfs nog kleedkamers willen kuisen of truitjes wassen en hier zo nog enkele jaren blijven.”

“Maar de supporters hoeven niet te vrezen”, verzekert Geoffrey. “Zo gaat het soms in het voetbal, we zullen snel weer in de tribune staan met een pintje in de hand.”

RWDM-voorzitter Thierry Dailly, die nog recupereert van een besmetting met het coronavirus, wilde met Geoffrey en Anthony wel nog bespreken of ze eventueel bij de club wilden blijven. “Ze hebben hun beslissing nu genomen. Misschien zijn we te traag geweest ja, maar het was hun recht om te praten met andere clubs. Ze verlaten RWDM sowieso door de gruute poort.”

Anthony Cabeke en zijn broer Geoffrey zijn beiden ook leekracht LO. BRUZZ volgde Anthony drie jaar geleden op de school waar hij werkt.

tifo_cabeke_rwdm
© BRUZZ
| Clubspelers Anthony en Geoffrey Cabeke werden vorig seizoen gehuldigd door de fans met een spandoek.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?