Brussels-coach Crevecoeur: 'Het team moet de uitblinker zijn'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 1 oktober 2018

Basic-Fit Brussels begint komend weekend aan zijn seizoen in de hoogste afdeling van het Belgische basketbal. Zondag komt Oostende over de vloer in Neder-Over-Heembeek. "Oostende is zeven keer op rij kampioen geworden, maar we zijn er klaar voor", aldus coach Serge Crevecoeur.

Crevecoeur was ook onder indruk van de prestaties van het Belgische vrouwenteam op het WK. "Dat was basketbal op een uitzonderlijk hoog niveau. Ik heb genoten", zei hij in Sporting Flagey op BRUZZ radio.

Zondagnamiddag om 15 uur ontvangt zijn Brussels landskampioen Oostende voor de seizoensopener. "Oostende is bijzonder sterk, maar ik geloof in een goede voorbereiding. En wij hebben ons goed voorbereid."

Het is duidelijk dat Crevecoeur van zijn team een hecht blok aan het maken is. Iets waar hij ook voor bekend staat. "Het individu telt niet bij ons. Ik heb iedereen nodig om te verdedigen en aan te vallen."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?