Herbekijk BRUZZ 24 over de maatregelen in de Blaarmeersen na ophef met Brusselse jongeren

© BRUZZ
10/07/2023

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Vlaams minister van Jeugd en Brussel Benjamin Dalle (CD&V) kwamen maandag langs in de Gentse Blaarmeersen. De afgelopen jaren vonden daar verschillende incidenten plaats met Brusselse jongeren, maar intussen werden maatregelen genomen en wordt er streng gecontroleerd. Brusselaars begrijpen de maatregelen, maar voelen zich soms geviseerd. “We moeten van een minderheid geen groot verhaal maken.”

Een hek rond het domein, identiteitscontroles en een waakzaam politiekorps. In recreatiedomein Blaremeersen werden na eerdere incidenten kosten nog moeite gespaard om de boel onder controle te houden.

Volgens minister Verlinden is het belangrijk om duidelijk te maken dat geweld nooit een plaats kan hebben, maar moet er ook sterk gefocust worden op integratie. Volgens Vlaams minister Benjamin Dalle is het belangrijk om te blijven inzetten op dialoog en communicatie en werpt dat nu al zijn vruchten af. "Er zijn nog niet veel incidenten geweest en we hopen dat dat heel de zomer zo blijft."

Flow

Twee dagen na de opening moest Flow - het enige openluchtzwembad in Brussel - alweer de deuren sluiten vanwege problemen met de waterkwaliteit. Nieuwe testresultaten tonen echter dat het de goede kant op gaat. "Later deze week kunnen we waarschijnlijk heropenen", liet Paul Steinbrück van Flow weten aan BRUZZ.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni