FC Irlande blaast 30 kaarsjes uit: 'Ierse voetbalclub in Brussel met 25 nationaliteiten'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 10 juni 2019

FC Irlande, een Ierse voetbalclub uit Oudergem, viert zijn 30-jarig bestaan. De club organiseert een voetbaltornooi voor alle spelers en stappen 's avonds het Brusselse nachtleven in. Een absolute hoogdag voor één van de oprichters van FC Irlande die speciaal is overgevlogen vanuit Ierland: "Het is vijf jaar geleden dat ik deze mensen gezien heb en daarom wil ik dit jubileum voor geen geld missen."

Al dertig jaar voetballen de leden van 'FC Irlande' op Brusselse bodem en dat kan niet onopgemerkt blijven. De naam zou doen vermoeden dat deze club enkel bestaat uit Ieren, maar niets is minder waar. Italianen, Portugezen, Nederlanders en nog veel andere nationaliteiten maken deel uit van de Ierse sportvereniging.

Belgisch lid Lisa Gherschon heeft het over een unieke belevenis en ziet enkel voordelen in deze multiculturele voetbalclub. "We leren constant nieuwe dingen over andere culturen en leren bovendien beter Engels praten."

Wat begon in 1989 als een club met twintig leden is vandaag uitgegroeid tot een vereniging met 200 leden en 25 verschillende nationaliteiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?