Lanen krijgen vers asfalt voor Tourstart: 'Ook wegmarkeringen verdwijnen'

MV
© BRUZZ
10/06/2019

Nog 26 dagen en dan start de Tour de France in Brussel. Maar er is nog wat werk voor de boeg vooraleer de renners over de Brusselse wegen scheuren. Zo worden er nog heel wat stads-en gewestwegen geasfalteerd en aangepast, in totaal 20 kilometer aan wegdek. "Aan het Kasteel van Laken zullen we zelfs wegmarkeringen verwijderen, want daar komt de eerste rit aan," laat Brussel Mobiliteit weten.

Maandag is er nog hard gewerkt op de Tervurenlaan tussen Montgomery en het Jubelpark. Want ook daar ligt nu een nieuwe asfaltlaag. Het peloton zal er in de eerste rit richting het Jubelpark rijden. En in de tweede rit, een ploegentijdrit, is dat in de richting van het rondpunt van Montgomery.

De werkzaamheden kosten zo'n Brussel Mobiliteit zo'n 2 miljoen euro. Maar vooral Brussel-Stad zal in de buidel tasten: voor de organisatie alleen legt de stad 5 miljoen euro op tafel.

In totaal zal het stadsbestuur zo'n 10 miljoen euro spenderen aan de Tourstart. Verwacht wordt dat het dubbele van die uitgaven terugverdiend wordt.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Brussel, Brussel-Stad, Samenleving, Sport, Brussels Grand Départ, Tourstart, Tour de France, wegdek, Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie