Het eerste educatieve 'nestelbos' van Brussel is maandag door Vlaams minister van Brussel en Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) plechtig geopend in de Vlindersstraat in Anderlecht. Deze nieuwe inclusieve plek is een groene oase waar kinderen zich kunnen uitleven en tot rust komen in de natuur.

Een nestelbos is een educatief speel- en zorgbos in de natuur, ingericht voor kinderen van alle leeftijden. Verschillende nesten op het terrein bevorderen de sociale, zintuiglijke en motorische ontwikkeling en helpen kinderen om hun talenten te ontplooien.

Twee jaar geleden opende het Bellenbos in Aflligem, dat was toen het eerste nestelbos van Vlaanderen. Het eerste Brusselse nestelbos werd gecreëerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Het Bellenbos vzw en de gemeente Anderlecht.

Maandag konden enkele kinderen van scholen uit de buurt meteen de nieuwe nesten in het bos uittesten. Weg van alle drukte konden ze zowel tot rust komen als avontuurlijk spelen en al hun zintuigen gebruiken. Het bos daagt hen uit om met uitdagingen aan te gaan en bepaalde competenties te ontwikkelen. De nesten zijn ingedeeld in thema's zoals bouwen of muziek en de nodige attributen worden voorzien.

Met de feedback van de kinderen worden de bestaande nesten en doe-opdrachten verder uitgebouwd. Vanaf het voorjaar van 2023 kunnen scholen en andere organisaties op afspraak komen spelen in het bos.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni